Lövések San Diegóban: "Mindenki fusson, rejtőzzön el vagy harcoljon!"

-

A közösségi oldalain figyelmeztetett a kórházában történt lövöldözésre a San Diegó-i haditengerészet.


"Lövöldözőt jelentettek a San Diegó-i haditengerészeti kórház 26-os épületében. Mindenki meneküljön, rejtőzzön el vagy harcoljon", figyelmeztetett az intézmény a Facebook-oldalán. A kórház egyben azt kérte, hogy aki teheti, kerülje el az épületet.


**!ATTENTION!** An active shooter has just been been reported in building #26 at Naval Medical Center San Diego.  All...

Közzétette: Naval Medical Center San Diego (NMCSD) – 2016. január 26.

A kórház értesítette a rendőrséget, de segítséget nem kért. Egyelőre csak annyit közöltek, hogy a vizsgálat még tart.

A kórház szóvivője, Mike Alvarez csak annyit erősített meg, hogy helyi idő szerint reggel nyolc órakor lövések dördültek. Egy tanú három lövést hallott a 26-os épület alagsorából.

A közeli haditengerészeti központ a Facebookon azt írta, hogy a kórházban sikerült valamennyi gyereket biztonságba helyezni. Korábban részletesen leírták, mi a teendő veszély esetén. "Ha közvetlen veszélyben vannak, rejtőzzenek el, vagy keressenek biztonságos menedéket. Torlaszolják el az ajtót, és hívják a 911-et. Némítsák le a telefonokat", írták.


!ATTENTION! NBSD has received reports of an active shooter on the base at Balboa medical center building 26. If you are...

Közzétette: Naval Base San Diego – 2016. január 26.

A 272 ágyas kórházi centrum mintegy öt kilométerre fekszik San Diego belvárosától, és nem csupán kórházként, hanem oktatóközpontként is szolgál. Az itt kiképzett orvosok és ápolónők többnyire Irakban, Afganisztánban, Kuvaitban teljesítenek szolgálatot.