Lövések dördültek a Capitoliumnál

Forrás: AFP

-

Egy felfegyverkezett férfi ment a Capitolium látogatóközpontjába, de hamar leszerelték. Nem terrortámadás történt.


Lövések dördültek a Capitoliumnál, az Egyesült Államok Kongresszusának székhelyén. A jelentések ellentmondóak arról, mi történt. Annyi biztos, hogy a rendőrség szerint elszigetelt esetről van szó, nem terrortámadás történt.


Az NBC News tájékoztatása szerint a fegyveres férfi akkor bukott le, mikor a Capitolium látogatóközpontjának átvizsgáló kapuján ment át: a szerkezet beriasztott, ekkor vette elő a fegyverét. A csatorna tudósítója szerint a fegyvert ráfogta a rendőrre, aki emiatt lőtt.

Az AP azt írta, a lövöldözésben a rendőr sérült meg, az NBC szerint viszont ő nem, csak a támadó, akit a rendőr lőtt meg. Könnyű sérülésekkel szállították kórházba.

A BBC viszont később a rendőrségre hivatkozva azt közölte, a rendőr is könnyebben sérült. Azt nem tudni, hány lövés dördült, de egy jelentés sem ír más sérültekről. A CNBC korábban azt írta, a helyszínen gyorsan kezelték az ügyet.

A Capitolium dolgozóinak azt mondták, keressenek menedéket.


A barikád

No is getting in here barricading in #USCongress #Washington_DC

Mouaz Moustafa (@soccermouaz) által közzétett fénykép,


Pánik azért volt

Egy családszervezet képviselője épp lobbizni ment egy szenátorhoz a Capitoliumba, mikor az egész történt. Jill Epstein az NBC News-nak azt mesélte, az átvizsgáló kapu felé tartottak, mikor az emberek elkezdtek sikoltozni, és azt kiabálták, „kifelé, kifelé!”. A rendőrök is kiabáltak, hogy fusson mindenki. A nő szerint az egész szürreális volt, ahogy az emberek futnak az életükért.A tájékoztatás


A Capitoliumot és a Fehér Házat is lezárták egy időre a fenyegetés miatt. A kint lévőknek azt mondták, keressenek fedezéket, illetve hagyják el a helyszínt. Az épületegyüttesből senki sem mehetett ki. Bár most húsvéti szünet van, néhány szenátor az épületben tartózkodott.