Louis van Gaaltól most bocsánatot kértek, de ez sem fog neki tetszeni

Fotó: BACKPAGE IMAGES Ltd / JAMES MARSH

-

Két nappal azután, hogy a Manchester United menedzsere kiosztotta az angol sajtót, megkapta a választ a The Sun című bulvárlaptól.


A hat tétmérkőzés óta nyeretlen Manchester United menedzsere Louis van Gaal szerdán tartotta meg a Premier League szabályai szerint kötelező sajtótájékoztatóját a Stoke City elleni bajnoki felvezetéseként. Az esemény mindössze öt percig tartott, ez idő alatt Van Gaal kiosztotta az angol sajtót, amelyik napok óta arról cikkezik, hogy csak idő kérdése, mikor rúgják ki a hollandot, és már meg is van az utóda, José Mourinho személyében.


Van Gaal faképnél hagyta a sajtót


„Csak azért vagyok itt, mert a liga szabályai szerint szóba kell álljak magukkal – mondta a sértett edző. - Tudom, hogy most is kiforgatják majd a szavaimat. Kíváncsi vagyok, az itt lévők közül van-e olyan, aki úgy érzi, hogy bocsánatot kell kérjen tőlem. Nincs senki, igaz..?” - mondta, majd távozott.

Péntek reggelre aztán a Sun című brit bulvárlap mégis úgy gondolta, hogy bocsánatot kellene kérniük, amit meg is tettek – de valószínű, hogy ez sem fog tetszeni Van Gaalnak. Pedig a holland megkapta a teljes címlapot, rajta hatalmas betűkkel, hogy „Bocsánat”. Alatta azonban ki is fejtették, hogy miért kérnek elnézést.„Bocsánat, hogy hat meccs óta nyeretlenek vagytok.”
„Bocsánat, hogy az elsőről az ötödik helyre csúsztatok.”
„Bocsánat, hogy kiestetek a Bajnokok Ligájából.”
„Bocsánat, hogy halálba untatod a szurkolókat.”
„Bocsánat, hogy minderre 250 millió fontot költöttél.”

Végezetül pedig a kegyelemdöfés: „Tényleg nagyon sajnáljuk United-szurkolók... hogy még mindig itt van.”

Szombat délután a United a 11. helyen álló Stoke City vendége lesz, azaz itt az újabb lehetőség, hogy Van Gaal és a csapat megszakítsa rossz sorozatát, mert, ha nem, könnyen lehet, hogy mégis az angol sajtónak lesz igaza, és az újévet már nem Manchesterben ünnepli a holland tréner.