Los Angeles megvédi a bevándorlóit Trump haragjától

Fotó: AFP / MIKE NELSON

-

A városi rendőrség nem fogja üldözni a migránsokat.


Ha a megválasztott elnök ki akarja őket utasítani az országból, Los Angeles megvédi a bevándorlókat Donald Trumptól – mondta a város polgármestere Mexikóban. Eric Garcetti szerint Los Angeles hamarosan legalizálni fogja a jelenleg illegálisnak számító 60 ezer LA-i lakos amerikai tartózkodását.

„Los Angeles nyitott a bevándorlók előtt, mindig szívesen látja őket. Sokakat aggasztanak Trump megválasztott elnök tervei, különösen a migránsokat, akik most attól tartanak, hogy elválasztják őket családtagjaiktól, és azt kérdezik tőlünk, hogy megvédjük-e gyermekeiket” – mondta a demokrata Garcetti a C40 nemzetközi polgármester-szervezet tanácskozásán.


Betartják a törvényeket

A Los Angeles-i rendőrség nem fogja üldözni a migránsokat. „Az én városom betartja az amerikai alkotmányt, a törvényeket, és nem csak a pillanatnyi indulatok vezérlik. Rendfenntartó erőinket a helyi törvények szolgálatába állítjuk, nem pedig olyan migránstörvényekébe, amelyek az emberek kiutasításáról rendelkeznek. Arra van szükségünk, hogy a város lakosai bizalommal legyenek egymás és a hatóságok képviselői iránt” – mondta a polgármester spanyolul.


A keményen dolgozó bevándorlók a gazdaság alapjai,

nem szabad bizonytalanságban hagyni őket” – mondta Garcetti. Együttműködne az USA minden városával a bevándorlók védelme érdekében, és együttműködne Trumppal is, hogy javítsák a rosszul működő bevándorlási rendszert.

Los Angelesben és környékén több mint 3,7 millió mexikói származású ember él.