Lorenzo és Márquez is megsérült a MotoGP-idény hajrája előtt

Fotó: AFP / JAIME REINA

-

Lorenzo a többször műtött vállára esett, de állítja, nagyobb gond nélkül tud majd versenyezni Japánban.


A hétvégén megsérült Marc Márquez, a MotoGP vb-címvédője. A spanyol versenyző egy edzésen esett el biciklivel, és eltörte a kézfejét, amelyet azóta már meg is műtöttek. Összességében talán könnyebb, ám a pontverseny szempontjából súlyosabb Jorge Lorenzo sérülése: a Yamaha pilótájánál ugyan nincs törés, ám a többször műtött vállára esett, szintén edzés közben.


Márpedig most következik gyors egymásutánban három tengerentúli futam – október 11-én Japán, 18-án Ausztrália, 25-én Malajzia –, melyeken Lorenzo ledolgozhatná a Valentino Rossival szembeni 14 pontos hátrányát. A spanyol AS című lap szerint Lorenzo bekötött vállal indul útnak, ami egyáltalán nem jó jel, a versenyző ugyanakkor a Twitteren azt üzente, ha valaki „a vállamról kérdezne, az rendben van, Japánban rajthoz állok, nagyobb gond nélkül”.

Rossi sem teljesen egészséges, neki a karja fáj, miután a legutóbbi aragóniai versenyt követő Michelin-teszten esett egyet.


A világbajnokságból még négy futam van hátra, a fenti hármas sorozat után november 8-án, Valenciában rendezik az idényzárót.

Rossi 263 ponttal vezet összetettben, Lorenzónak 249, Márqueznek 184 pontja van. A győzelemre már csak a két yamahásnak van reális esélye, különösen Márquez kéztörése után. Amennyiben Rossi megőrizné az előnyét, a tizedik vb-címét szerezné, és a nyolcadikat az elit kategóriában.