Lopott motorokkal menekülve majdnem elgázolt egy osztrák rendőrt

-

A vádirat szerint volt határon átnyúló autós üldözés is, melynek végén az 53 éves férfi a hazai sárba ragadt.


A Tatabányai Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat és börtönt javasol az 53 éves férfinek, aki nem mellékesen több mint félmillió forintos kárt is okozott.

A férfi és ismeretlen társa 2014. februárjában Ausztriában, a magyar határ közelében az autópálya pihenőjében egy kisteherautóba két lopott motorkerékpárt rakott fel. Két osztrák rendőr észrevette ezt, az egyik az autóhoz lépett, de közben a férfi beindította a járművet, kihajtott a parkolóból, a rendőrök megkülönböztető jelzéssel eredtek a nyomába. Megelőzték, folyamatos lassítással próbálták fékezésre bírni, ám az elkövető nem állt meg, hanem a kisteherautóval belehajtott a rendőrök autójába.

A járőrök ekkor erősítést kértek, a határátkelő közelében útzárat létesítettek, majd az egyik járőr zseblámpával, láthatósági mellényben, fényjelzést adva akarta megállítani a kisteherautót, de a férfi a jelzés ellenére nem lassított, így a rendőrnek oldalra kellett ugrania, nehogy elüssék, a férfi pedig továbbhajtott.

Magyarország területén az elkövető tovább menekült, végül Mosonmagyaróvár közelében letért az autópályáról, a kisteherautóval a szántóföldre hajtott, ahol beragadt a sárba.