Lopott kocsival hajtott árokba az ittas debreceni sofőr

Forrás: Police.hu

-

Gyakorlatilag mindent megtett, hogy felhívja magára a rendőrök figyelmét.


Kedd délután érkezett bejelentés a rendőrségre, hogy Debrecenből, egy családi ház udvaráról elloptak egy Opelt. A hatóságok elrendelték az autó körözését, és nekiálltak „adatgyűjtést végezni”.

Még ugyanaznap este egy állampolgár értesítette a rendőrséget arról, hogy a 471-es számú főút 5. kilométerszelvényében egy autó az árokba csúszott. A járőrök a helyszínen igazoltatták a sofőrt és három utasát.

A rendőrök megszondáztatták a sofőrt és leellenőrizték az árokban lévő Opel adatait, majd összevonták a szemöldöküket. A szonda ugyanis elszíneződött, a kocsiról pedig kiderült, hogy ez a néhány órája körözött jármű.

A gépjárművezetőt és utasait az egyenruhások előállították a Debreceni Rendőrkapitányságra. A beszerzett adatok alapján a nyomozók megállapították, hogy a gépjárművet D. Csaba tulajdonította el, majd azzal az ismerőseit elvitte Martinkára, ahonnan visszafelé tartottak Debrecenbe a 471-es számú főúton, amikor eddig tisztázatlan körülmények között megtörtént a baleset.

Gyanúsítotti kihallgatásán a 48 éves férfi beismerő vallomást tett, utasait a nyomozók tanúként hallgatták ki.

A Debreceni Rendőrkapitányság a gyanúsítottal szemben – őrizetbe vétele mellett – lopás bűntett és járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja – írja a police.hu.