Lopkodással vádolja Rossit a csapattársa

Fotó: Bongarts / Mirco Lazzari gp

-

Jorge Lorenzo szerint a legendás motoros egyszerűen elveszi a beállítási adatait, ha nem elég gyors. És ez ellen nem tehet semmit.


Jorge Lorenzo, a MotoGP vb-címvédője azzal vádolja csapattársát, a hétszeres világbajnok Valentino Rossit, hogy egyszerűen elveszi az adatokat tőle.

A yamahás versenyző a hétvégi Amerikai Nagydíjon nyilatkozott erről. A pénteki első edzésen Rossi még több mint egy másodperccel elmaradt Lorenzótól, ám a következő edzéstől már jelentősen csökkent a különbség. Lorenzo mindjárt az elején rövid áttételezést választott a váltójának, hogy az első kanyar kijáratából minél jobban kigyorsulhasson, és jó pozícióban érkezhessen meg a következő gyors kanyarba.

„Valentino nehezen közelítette meg a 2:04 perces időket, de nagy segítséget jelentett neki, amikor megkapta az adataimat, ahogy egyébként megkapta már tavaly is sokszor” – jelentette ki Lorenzo.

„Nemcsak a beállításaim adatait kapja meg, hanem még a váltóm áttételezését is másolja – tette hozzá a spanyol motoros. – Ez a helyzet, és nem lehet változtatni rajta.”Rossi végül a négy szabadedzés egyikén sem verte meg Lorenzót, de az elsőt kivéve nagyon közel került hozzá, a negyediken például csak három ezreddel maradt le. Az időmérő edzésen közel négy tizedet kapott Rossi, aki a versenyen kicsúszott, míg Lorenzót a második helyen intették le.

Mindenesetre Lorenzo mostani panasza is aláhúzza, mennyire rossz viszonyban van a MotoGP legerősebb pilótapárja. Mivel Rossinak 2018 végéig szerződése van a Yamahával, és nehéz elképzelni, hogy ilyen körülmények között csináljanak végig három évet, könnyen lehet, hogy Lorenzo elfogadja a Ducati mesés ajánlatát.

Ma már senki nem tagadja, hogy az olasz csapat megkereste Lorenzót, aki a hó vége felé hozhat döntést a szerződéssel kapcsolatban. Ha Lorenzo távozik, a helyére a suzukis tehetség, Maverick Vinales pályázik a legnagyobb eséllyel, akiről a hétvégén Rossi már ki is jelentette, hogy nincs problémája vele.