Lőnek a szakadárok Mariupolnál

-

Két civil vesztette életét és hat sebesült meg a jelenlegi információk szerint hétfőre virradó éjjel Kelet-Ukrajnában, miután a szakadárok tüzérségi támadást indítottak a kelet-ukrajnai front déli részén fekvő Mariupol kikötőváros peremén lévő települések ellen.


A szakadár erők a Mariupoltól keletre fekvő Lebedinszke és Szartana településeket lőtték. A súlyosabb csapás Szartanát érte, ahol legalább 54 ház rongálódott meg, köztük ötöt telibe találtak a robbanó lövedékek.

Az eddigi információk alapján egy 34 éves férfi és egy 22 esztendős nő vesztette életét a támadásban. Mindketten a szakadárok által megszállt területről menekültek át az ukrán ellenőrzésű településre. Megsebesült további hat civil lakos, köztük egy tízéves kislány, akinek bokából amputálni kell a lábát.

Állítólag lövedékek csapódtak be Mariupol egyik külső kerületében is.

A Mariupol környéki úgynevezett M szektor helyettes parancsnoka közölte, hogy a tüzérségi lövedékeket az orosz katonák és szakadárok által ellenőrzés alá vont Szahanka és Kominternove falvakból lőtték a frontvonal ukrán oldalán lévő településekre. Az ukrán fegyveres erők válaszcsapást mértek.

Az elmúlt 24 órában két katona esett el és hét sebesült meg összesen a kelet-ukrajnai harcokban.