London hivatalosan tiltakozik a no-go zónák miatt

Forrás: kormany.hu

-

Nagy-Britannia hivatalosan is bejelentette tiltakozását, amiért a magyar kormány szerint no-go zónák vannak szerte a szigetországban.


Az október másodikai népszavazással kapcsolatos kormányzati propagandaanyag – és az azt megelőző kommunikáció – egyik eleme, hogy a menekültek egyes nyugati városrészek felett átvették az irányítást, oda a helyi rendfenntartók sem merészkednek már be. Ezt alátámasztandó Szijjártó Péter külügyminiszter és Lázár János kancelláriaminiszter saját élményeiről is beszámolt.

A brit Daily Mail tudósítása szerint a brit kormány immár hivatalosan is tiltakozott az ellen, hogy Budapest szerint ilyen területek Londonban és más szigetországi nagyvárosokban is találhatók.

A lap megemlíti, hogy Magyarország elutasítja az uniós kvótarendeletet, amelynek alapján 1500 menekült kérelmét kellene elbírálnia és adott esetben e menekülteket befogadnia.

A brit külügyi hivatal szóvivője kijelentette: „Ez a tájékoztató füzet egyértelműen pontatlan. Az Egyesült Királyságban nincsenek olyan területek, ahol nem érvényesíthetőek a brit törvények.”