Lochte miatt kellett bocsánatot kérniük az amerikaiknak

Fotó: AFP / MARTIN BUREAU

-

Bocsánatot kért az Egyesült Államok Olimpiai Bizottsága (USOC) a brazil emberektől és Riótól négy úszó viselkedése miatt.


Scott Blackmun, az USOC ügyvezetője közleményben jelezte, hogy a négy versenyző – a hatszoros olimpiai bajnok Ryan Lochte, valamint Jimmy Feigen, Gunnar Bentz és Jack Conger – viselkedése elfogadhatatlan volt, és nem az Egyesült Államok csapatának értékeit tükrözi.


A négy úszó azt állította, hogy vasárnap , amikor visszaindultak egy buliból az olimpiai faluba, fegyverrel kirabolták őket. Videofelvételek alapján azonban kiderült, hogy megálltak egy benzinkútnál, ott összetörtek egy tükröt és egy szappantartót a mosdóban, majd összetűzésbe kerültek a töltőállomás személyzetével.A brazil rendőrség arra kérte az ügyészséget, hogy hamis tanúzás miatt emeljen vádat Lochte és Feigen ellen. A feljelentésben egyikükre sem kérnek börtönbüntetést.

Lochte már hétfőn, míg Bentz és Conger – kihallgatásuk után – csütörtökön hazautazott az Egyesült Államokba, csak Feigen maradt Brazíliában. Utóbbi szintén elhagyhatja az országot, de csak miután befizetett 10 800 dollár (kb. 3 millió forint) pénzbüntetést. Az úszó ügyvédje közölte, hogy az összeget Feigen egy meg nem nevezett szociális intézménynek utalja majd át.