Lochte kikapott 400 vegyesen az amerikai válogatón

Fotó: AFP / ROBYN BECK / AFP / ROBYN BECK

-

Nem védheti meg címét Rióban a 2012-es londoni olimpián 400 vegyesen aranyérmes Ryan Lochte, miután nagy meglepetésre csak harmadik lett vasárnap az egyesült államokbeli Omahában rendezett úszó olimpiai válogatón.


A tizenegy ötkarikás éremnél járó 31 éves úszó Chase Kalisz és Jay Litherland mögött ért célba, s a verseny után azt mondta, a délelőtti előfutamok során izomsérülést szenvedett, ezért megpróbált nagy előnyre szert tenni pillangón és háton, de ez nem tartott ki a mellúszásra és a gyorsra.


Kalisz 4:09.541 perccel győzött, Litherland ideje 4:11.021 volt, Lochte azonban tőle is kerek egy másodperccel lemaradva csapott a célba harmadikként.

Ebben a számban az Európa-bajnok Verrasztó Dávid 4:09.90 perccel ezüstérmet szerzett a tavalyi vb-n.

"Sokkal nagyobb tempóban kellett kezdenem, mint általában, mert a mellúszásban már egyáltalán nem tudtam használni a lábaimat" - nyilatkozta Lochte, s hozzátette: mindent megpróbált, de ezúttal ez nem volt elég, így nem maradt más a számára, mint elfelejteni ezt a versenyt, s továbblépni.

Lochte még öt versenyszámban lesz érdekelt a válogatóversenyen, így bőven maradt lehetősége arra, hogy indulási jogot szerezzen a riói játékokra.