LMP: Orbán gyengít

-

Az LMP szóvivője szerint Orbán Viktor miniszterelnök gyengeségben tartja az országot, hogy aztán azt mondhassa: ő menti meg a magyar népet.


Gál József a kormányfő pénteki évértékelő beszédére reagálva újságírók előtt azt mondta: „a fenéket erősödik Magyarország”, inkább alárendelődik az orosz és a Wall Street-i érdekeknek, valamint a magyar oligarchák érdekeinek.

Az LMP politikusa az ország legnagyobb problémájának azt ítélte, hogy a bérek sokkal kisebb ütemben növekednek, mind a fideszes oligarchák bankszámlái; amíg ez nem fordul meg, addig Magyarországon nincs jövő – jelentette ki.

Kifogásolta, hogy a kormányfő nem beszélt az oktatás vagy az egészségügy gondjairól, szerinte a miniszterelnök azért titkolja ezen tényeket, mert elődeihez hasonlóan ezek leküzdéséért semmit sem tett, ahogy a fiatalok itthon tartása érdekében sem.

Kitért arra, hogy Orbán Viktor szerint is a nép kezébe kell adni a döntést egyes kérdésekben, hangsúlyozva: ha a kormány a migráció ügyében ki tudta írni a népszavazást, tegye ezt az olimpiai pályázat esetében is.