Limitált szériás, új pénzt vertek a királyi bébi tiszteletére

Fotó: AFP / JOHN STILLWELL

-

Új ötfontosok kerültek forgalomba Angliában. Az 500 darab arany és a 9500 darab ezüst pénzérmét a király pénzverde gyártotta Vilmos herceg és Katalin hercegnő szombaton megszületett lányának a tiszteletére.


Bár még mindig nem árulták el a másfél éves György herceg húgának nevét, a hagyományhoz illően a szombaton megszületett baba tiszteletére új pénzérméket hoztak forgalomba. György herceg születésekor is bocsátott ki limitált szériás érméket a királyi pénzverde.Az ötfontosokon kívül néhány ezüst pennyt is gyártottak, ezeket azoknak az újszülötteknek adták, akik szintén május 2-án, a királyi bébivel egy napon születtek. Legelőször egy londoni baba kapta a szerencsepénzt, Sofia Abel három órával később jött világra, mint a királyi család legújabb tagja. A szülőknek hatvan napjuk van arra, hogy a királyi pénzverde Facebook-oldalán regisztrálják gyermekük születésének dátumát.


Az új pénzekkel egy időben egyébként a királyi posta is ünnepli a kétnapos hercegnőt. A posta 500 éves történelmében most először gyártott új pecsétet egy királyi utód születésének alkalmából.