Liget-projekt: Teljesen új nagycirkusz épül, lesz egy Biodóm is

-


Lázár János a szokásos csütörtöki kormányszóvivői sajtótájékoztatóján azt mondta, a Liget-projekt kapcsán ötletpályázatot írnak ki, kertészeket, tájépítészeket kérnek fel, hogy tegyenek javaslatot, hogyan lehet a Ligetet mint kertet, közparkot rehabilitálni, megújítani, helyrehozni, a zöld környezet minőségét javítani.


Azt is mondta, hogy jelenleg az épületek felújításában gondolkodnak, megújul a Szépművészeti Múzeum, meg fogják keresni a Művészeti Akadémiát, hogy a Műcsarnok milyen állapotban van, és ha fel kell újítani kell, azt is támogatják majd. Tatarozzák a Vajdahunyad várát is, ami akár a mezőgazdasági múzeum megújításaként, akár új múzeum helyszíneként tud majd működni.

Lázár beszélt arról, hogy Persányi Miklós állatkerti igazgató minden törekvését támogatják, hogy az Állatkert megújuljon. Erre 25 milliárdot ad egy kormányhatározat, és egy úgynevezett biodóm is születik majd az üres területen. Lázár nem fejtette ki, ez mit jelent.

Megépül a Magyar Zene Háza, a közlekedési múzeumot eredeti állapotában visszaépítik, a mostani, állatkert melletti cirkusz helyett pedig egy teljesen új cirkusz épül az Ajtósi Dürer soron, az MSZMP volt épületeinek helyén, mondta Lázár János.