Liftben végeztek a szakadárok parancsnokával

-

A pokolgépes merényletért senki sem vállalta a felelősséget.


Ismeretlen tettesek megölték a donyecki szakadárok egyik parancsnokát, Arszen Pavlovot. A pokolgép Pavlov donyecki házának liftjében robbant. A merénylet után a környéket lezárták, a házhoz vezető egyik úthoz páncélozott járművet vezényeltek.

A Motorola ragadványnéven ismert szakadárparancsnok halálának hírét megerősítette az ukrán belügyminisztérium és a donyecki szakadár "köztársaság" védelmi tárcája is. Olekszandr Zaharcsenko, a szakadár Donyecki Népköztársaság vezetője Kijevet tette felelőssé Pavlov haláláért, és hadüzenetnek nevezte az esetet. Denisz Pusilin donyecki vezető arra figyelmeztetett, hogy a lázadóparancsnok meggyilkolása még jobban kiélezheti a helyzetet. Artem Sevcsenko ukrán belügyi szóvivő szerint viszont Pavlovval társai végezhettek.

Pavlov a kelet-ukrajnai háború gócpontjaiban harcolva vált ismertté, részt vett szlavjanszki, ilovajszki és debalcevei hadműveletekben, és a harci sikeréért kitüntetést kapott. Júniusban már megpróbálták megölni egy donyecki kórháznál. A pokolgép robbanásától, féltucatnyi gépkocsiban és két épületben keletkeztek károk, de senkinek sem esett baja, Pavlovnak sem.