Libanonból támadta a szíriai célpontokat Izrael

Fotó: RIA Novosti / Mikhail Voskresenskiy

-

A damaszkuszi hadsereget és a Hezbollah járműveit érte csapás.


A szíriai hadsereg állásait támadta az izraeli légierő Homsznál és Damaszkusznál. A libanoni Ad-Dijar szerint Homsznál egy lőszerraktárt értek csapások, a rakétákat feltehetőleg még libanoni terület felett indították. A szíriai veszteségekről nem érkezett jelentés.

Korábban az izraeli harci gépek Szíria déli területeinél, valamint a Bekaa-völgyben jelentek meg, alacsonyan repülve a libanoni-szíriai határnál. Szemtanúk Baalbektől északra hatalmas dörrenésekről számoltak be. Az Ad-Dijar szerint a szíriai légvédelem rakétákkal válaszolt a támadásra.

Az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) emigráns szervezet szerint az izraeli légierő Homsztól délre egy gyárat támadott. A damaszkuszi hadsereg szövetségeseinek egyik parancsnoka szerint egy rézfeldolgozó üzemet ért találat.

Az izraeli hadsereg szóvivője szerint gépeik biztonságban visszatértek küldetésükből. A repülők a szíriai hadsereg, valamint az Irán-barát Hezbollah járműoszlopára mértek csapást.

Két hete Mohammed Bakeri iráni vezérkari főnök damaszkuszi látogatásán óva intette Izraelt Szíria légterének és területének megsértésétől.

A múlt hónapban Szíriából indított lövedékek csapódtak be Izraelben, ezért egyes városokban megszólaltak a légiriadót jelző szirénák. Izrael ekkor közölte, hogy nem hagyja megtorlatlanul az ilyen eseteket.