Lezuhant egy utasszállító Dél-Oroszországban

Fotó: RIA Novosti / Sergey Pivovarov

-

A fedélzeten utazó 61 ember életét vesztette. Egyelőre nem lehet tudni, mi okozta a tragédiát. Nincs magyar áldozat.


Leszállás közben lezuhant egy utasszállító repülőgép Rosztov-na-Donu repülőterén. A Dubajból érkező, a FlyDubai légitársaság kötelékébe tartozó Boeing 737-es fedélzetén lévő 55 utas és a személyzet 6 tagja közül senki sem élte túl a katasztrófát – jelentette be az orosz rendkívüli helyzetek minisztériumának szóvivője. A gép kigyulladt és darabokra zúzódott. A tüzet már sikerült eloltani.

Rosztov-na-Donu repülőterét lezárták, eközben a mentőalakulatok nagy erőkkel próbálják megtisztítani a terepet a gép roncsaitól, nem találtak túlélőt. Ebben a munkában több mint ötszáz ember vesz részt több mint hatvan műszaki eszköz felhasználásával.

Egyelőre nem lehet tudni, mi okozta a tragédiát. A TASZSZ orosz hírügynökség emlékeztet rá, hogy szombatra virradóra viharveszélyt jelzett előre a Rosztovi területre vonatkozóan a meteorológiai szolgálat, így lehetséges, hogy a rendkívül erős szélmozgás és a rossz látási viszonyok állnak a gép lezuhanásának hátterében. A hatóságok ugyanakkor nem zárják ki az emberi hiba lehetőségét sem.

A személyzettel együtt összesen tizenegy külföldi (nem orosz) állampolgár volt a gép fedélzetén. Nincs magyar állampolgár áldozata a szombat hajnalban a dél-oroszországi Rosztov-na-Donu repülőterénél lezuhant utasszállító gépnek - közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM).