Levizelte és fejbe rúgta Buddhát egy dagesztáni birkózó

Fotó: Getty Images/iStockphoto / egal

-

Said Osmanovot majdnem meglincselték a tette után, végül a rendőrök mentették ki a tömegből.


Egy birkózóbajnokságra utazott néhány dagesztáni sportoló, amikor szombat hajnalban a dél-orosz Kalmykia városában az egyik 22 éves birkózó belekötött egy Buddha-szoborba.

Said Osmanov nagyon kiakadhatott az ókori bölcs alakjára, mert fejbe rúgta a szobrot és le is vizelte, mindezt a Periscope stream-csatorna élőben adta.Az RT.com híre szerint több helyi buddhista is látta a felvételt, ezért egy nagyobb csoport ment Osmanovék szállodájához, megkeresték és az utcára rángatták a fiatal birkózót, térdre lökték és arra kényszerítették, hogy bocsánatot kérjen.

Végül a lincseléstől a rendőrök mentették meg, akik őrizetbe vették a 22 éves vandált. A helyzet súlyosságát jelzi, hogy a hír hallatán azonnal a városba utazott Abdusamadov Gamidov a Dagesztáni Köztársaság vezetője, hogy személyesen kérjen bocsánatot Osmanov tettéért.

A birkózó egy év börtönre vagy 300 ezer rubeles (1,2 milliós) büntetésre számíthat.


Kalmükföld

Az érintett terület a Kalmük Köztársaság az Oroszországi Föderáció tagköztársasága. Európában ez az egyetlen köztársaság, ahol a buddhizmus a legnépszerűbb vallás. A 76 ezer négyzetkilométeres területen nagyjából 280 ezren laknak. Legtöbben, 101 ezren a fővárosban, Elisztában élnek.