Levette a rontást az idős asszonyról, most keresi a rendőrség

-

HÁTTÉR

A rontás alatt valószínűleg arany fülbevalót, aranygyűrűket és készpénzt érthetett, legalábbis ezt vette el az asszonytól a csaló.


A rendőrség keres egy nőt, aki október 6-án a XV. kerületi Páskomliget utcában odament egy idős asszonyhoz, és azt mondta neki, hogy rontás van rajta, amit ő le tud venni. Ehhez azonban elkérte az asszony legnagyobb értékű készpénzét, aranygyűrűit és arany fülbevalóját. A sértett oda is adta a készpénzt, hat aranygyűrűt, valamint egy pár arany fülbevalót a nőnek, aki ezt követően elfutott a helyszínről – írta a police.hu.


Az elkövető 30-35 év körüli, körülbelül 152 centiméter magas, átlagos testalkatú nő. Haja hosszú, copfban hordott, vöröses szőke színű. A bűncselekmény elkövetésekor vastag arany nyakláncot viselt.A Budapesti Rendőr-főkapitányság XV. kerületi Rendőrkapitánysága kéri, hogy aki a képen látható nőt felismeri, tartózkodási helyéről vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, hívja a (06 1) 231 3450 telefonszámot, illetve névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést a „Telefontanú” ingyenesen hívható 06 80 555 111 zöldszámán (h–cs; 8–16; p: 8–13), a 107 vagy a 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.