Levette a német lap a botrányt okozó Nemes Jeles-interjút

Fotó: MTI/MTVA / Lionel Cironneau

-

A rendező beperli az újságot, mert szerinte nem mondott olyanokat, ami az interjúban szerepelt. Valószínűleg ez állhat a levétel mögött.


A Jüdische Allgemeine nevű német lap eltávolította honlapjáról azt az interjút, amit állítólag a Saul fia rendezőjével, Nemes Jeles Lászlóval készítettek. A rendező a cikk megjelenése után azonban egy közleményt küldött lapunknak, amiben arról írt, „rágalom minden nekem tulajdonított szó”.


Nemes Jeles szerint ő nem mondott, olyanokat, amit a lap neki tulajdonít. Mint például:


Magyarország nem egy normális ország, ahogy politikusai és polgárai sem.

Vagy:


sokan még inkább tegnap, mint ma kinyitnák újra a koncentrációs táborokat, már ha képesek lennének rá.

Nemes Jeles László levelében arról is beszámolt, a film producerei azonnal megindítják a német lap ellen a szükséges jogi lépéseket.


A produkció sajtófőnöke az MTI megkeresésére pénteken közölte: a lap ígéretet tett arra, hogy hamarosan közzéteszi az interjú „helyes változatát”. A beszélgetésről nem készült hangfelvétel, és az alkotók megjelenés előtt nem látták a lap internetes oldalára csütörtökön felkerült interjút.

Ha a Jüdische Allgemeine honlapjára látogatunk, akkor láthatjuk, hogy jobboldalt, a legolvasottabb cikként még mindig az interjú van feltüntetve, de ha rákattintunk, újra a főoldal jön be. Péntek reggel 8-kor egyébként még elérhető volt az interjú.