Levetették egy transznemű péniszét a reptéri ellenőrzésen

Fotó: iStockphoto / twinsterphoto

-

A megalázó jelenetre egy ausztrál reptéren került sor, amikor a testszkenner kiszúrta a transznemű utas péniszprotézisét.


Az utas szerint, az ellenőrzést végző tiszt ekkor dupla pár gumikesztyűt húzott, és azt mondta: „ugye nem gondolja, hogy puszta kézzel hozzáérek ehhez a valamihez?” Ezt követően átkísérte egy kis szobába, ahol egy nyomtatványt is alá kellett írnia a motozásról.


„Elmondtam neki, hogy transz vagyok és ez egy protézis, de ő csak azt válaszolta, hogy szól a felettesének” – mesélte el a Sun-nak az utas. Mikor végre véget ért a kutatás, kinyitották neki az ajtót, hogy távozhat – csakhogy a pénisze még egy tálcában feküdt az asztalon.

„Megkértem őket, hogy csukják be az ajtót, hogy ne mindenki előtt kelljen visszahelyeznem a protézist” – emlékezett vissza a megalázott férfi, aki szerint az ajtót ugyan becsukták a tisztek, de végig mellette álltak, amíg visszacsatolta a péniszét. „Átéltem már néhány húzós helyzetet korábban, szóval már megkérgesedtem valamennyire, de ez egy rendkívül lealacsonyító élmény volt, és teljesen beárnyékolta a nyaralásomat.”

Az eset miatt szenátusi vizsgálatot indítottak a reptéri biztonsági szolgálat ellen. Egy ausztrál melegjogi szervezet szerint az ügy világosan rámutat, hogy az országban még mindig súlyos diszkrimináció él az LGBT közösség tagjaival szemben.