Levelet írt a menekültekre támadó operatőrnő

Forrás: index.hu/AFP

-

Arra hivatkozik, hogy a menekültáradattól megriadt, és "őszintén sajnálja" a történteket. László Petra, a jobboldali N1TV azóta már elbocsátott munkatársa a Magyar Nemzet online portáljának írt levelet.


Az egész világot megjárt képsorok cáfolhatatlanul bizonyítják, hogy bár a gyűjtőpontról kitörő emberáradat valóban meglökte az operatőrt is, ám ő szándékosan több fiatalt is megrúgott, és egy kisgyermekét menekítő férfit is elgáncsolt. Utóbbiról kiderült, hogy egy Szíriában ismert fociedző, aki az Iszlám Állam elől menekült el családjával. László Petrát tömegesen ítélték el a közösségi oldalakon a világ minden pontjáról, és a szidalmakból még a névrokonainak is jócskán kijutott. A történtek óta elérhetetlen volt, most azonban megszólalt.


Őszintén sajnálom a történteket. Csak mostanra tudtam összeszedni annyira magam, hogy írjak. Gyakorlatilag sokkos állapotban vagyok attól, amit csináltam, és attól, amit csináltak velem.

Az esetet úgy írja le, hogy kamerával forgatott, több száz migráns kitört, áttörték a rendőrkordont, egyikük nekirontott és ő megrémült.


Féltem, ahogy özönlöttek felém, és akkor elpattant bennem valami. Kamerával a kezemben nem láttam, hogy kik jönnek felém, csak arra gondoltam, hogy megtámadtak és meg kell védenem magam.


Levelében László Petra arra hivatkozott, hogy nehéz jó döntéseket hozni olyankor, amikor az ember pánikban van, és sok száz ember rohan szembe vele.


Nekem akkor, abban a pillanatban ez nem sikerült. Nagyon sajnálom a történteket és családanyaként külön sajnálom, hogy a sors pont egy gyereket sodort az utamba, ezt akkor nem is észleltem. Pánikba estem, ahogy látom magam a felvételeken, mintha nem is én lennék. Tettemet őszintén megbántam, és vállalom értük a felelősséget.

Az operatőrnő úgy érzi, nem szolgált rá sem az ellene folyó politikai boszorkányüldözésre, sem a "mocskolódó, sokszor halálos" fenyegetésekre.Csak egy nő vagyok, egy azóta munkanélkülivé vált kisgyerekes anyuka, aki egy pánikhelyzetben hozott egy rossz döntést. Őszintén sajnálom

- zárul a levél.