Levélben fakadt ki a határzár miatt Kübekháza polgármestere

Fotó: VS.hu / Kummer János

-

Pintér Sándor belügyminisztertől vár választ több kérdésére is a kübekházai polgármester. Aggódik a vadállományért, a szétszabdalt mezőgazdasági utakért és a megrepedezett aszfaltért.


Levelet írt Pintér Sándor belügyminiszternek Kübekháza polgármestere. Molnár Róbert egyrészt kifejti, hogy nem ért egyet a határzár felépítésével, mert a migrációt nem fogja csökkenteni, legfeljebb hátráltatni. Másrészt választ vár több kérdésre, mivel félelemmel és aggodalommal tölti el a magyar–szerb határszakaszon épülő határzár.

Molnár Róbert szeretné megtudni Pintértől, hogy végeztek-e bármilyen környezetvédelmi hatásvizsgálatot arra nézve, hogy milyen természeti károkat okozhatnak a pengés dróttekercsek a vadállományban, és hogy a gépek által szétszabdalt mezőgazdasági útjaik, megrepedezett aszfaltos útszakaszaik rendbetételéhez milyen segítséget nyújt majd a minisztérium.

A levélből kiderül az is, hogy a kormány nem egyeztetett Kübekházával a kerítésről, Molnár Róbert ugyanis azt írja: „Örömmel vettem volna azt is, ha az építkezés idejéről, menetéről tájékoztatást kapunk a kormánytól, esetleg egyeztetnek velünk mint területileg mégiscsak illetékes önkormányzattal. Úgy gondolom, hogy a hatalom ereje nem mentesít sem a felelősségvállalás, sem a törvények, egyéb jogszabályok betartása alól!”.