Leváltották Dirk Gerkenst, az RTL Klub vezérét

Fotó: tlklub.sajtoklub.tv / Bársony Bence

-

Dirk Gerkens helyett Andreas Rudast nevezték ki az RTL Magyarország ideiglenes vezérigazgatójává - közölte az RTL Klub. A hvg.hu úgy értesült, hogy Rudasnak két helyettese lesz: Kolosi Péter és Vidus Gabriella.


Az RTL Csoport a mai napon bejelentette, hogy Andreas Rudast azonnali hatállyal kinevezte az RTL Magyarország ideiglenes vezérigazgatójává. Andreas Rudas emellett megtartja eddigi pozícióját is, és továbbra is ő lesz az RTL Csoport közép-európai és ázsiai ügyekért felelős regionális alelnöke” -írták közleményükben.


Kiemelték, hogy Dirk Gerkens részére, „aki 2001 óta sikeresen vezette az RTL Magyarországot, az RTL Csoport vezető beosztást ajánlott az RTL Csoporton belül”.

Az RTL Magyarország végleges vezérigazgatójának kinevezésére később kerül sor. A magyar társadalommal való kapcsolatok erősítése érdekében a Csoport azt szeretné, hogy az RTL Magyarország új vezérigazgatója egy helyi, magyar vezető legyen.


Andreas Rudas


Másfél hónapja lehetett hallani, hogy a váltás meg fog történni. Nyilvánosságra két hete került, amikor a Magyar Narancs megírta: az RTL reklámadó-csökkentésének fejében a magyar kormány, különösen Lázár János miniszterelnök Dirk Gerkens távozását követelte a német tulajdonos Bertelsmanntól. Akkor azt is írta a Magyar Narancs, hogy információi szerint alkudozás folyik Gerkens és az RTL Group vezetősége között a „csendes távozás” feltételeiről.


Vidus Gabriella


A HVG pedig február elején az RTL Klub és a kormány csatározásaival kapcsolatban írt arról, hogy Gerkens pozíciója megrendült az RTL-nél. Úgy értesültek, hogy Rudas tájékoztatta a csatorna dolgozóit: a programigazgató Kolosi Péter és a hírigazgató Kotroczó Róbert is marad a posztján. Ezután a Figyelő írt arról, hogy értesülésük szerint Gerkens utódja az RTL Klub és a tematikus csatornák reklámidejét értékesítő R-Time média-kereskedőhálózat vezetője, Vidus Gabriella lesz.

A hvg.hu úgy tudja, hogy Vidus Gabriella és Kolosi Péter lesz Rudas két helyettese.