Letörnék a motorok szárnyacskáit

Fotó: Getty Images / Getty Images

-

Nagyon sérülésveszélyes, a MotoGP-ben különösen, mégis ott nem tiltják be. Ráadásul csúnya is.


Daniel Pedrosa a múlt hétvégi MotoGP Amerikai Nagydíjon ütközött Andrea Doviziosóval, mindketten kiestek a versenyből, és nem sérültek meg - ez utóbbi viszont a spanyol versenyző szerint csak jókora szerencse.

Pedrosa betiltaná a motorok elejére és oldalára szerelt, leszorítóerőt generáló szárnyacskákat, amelyeket a Ducati vetett be először még az előző idény végén, azóta viszont a Honda és a Yamaha is másolja már.

Több motoros is rendkívül sérülésveszélyesnek tartja a kis szárnyakat, Pedrosa a sokadik, aki ellenzi a használatukat, mondván az előző futamon, Argentínában „láttuk, ahogy az Andrea Iannone motorján lévő szárny levágta Marc Márquez gépéről a fedélzeti kamerát. Egy ilyen erőteljes ütés a testen súlyos sérülést okozna”.

Érthetetlen, hogy éppen a legerősebb motorok kategóriájában nem tiltották be máris a szárnyakat, miközben a Moto2-ben a múlt hónapban azonnali hatállyal leszedették őket, és a Moto3-ban is tilos lesz az év végétől.

Ha pedig a sérülésveszély nem volna elég, Valentino Rossi szerint a szárnyacskák egyszerűen „csúnyák”, ezért ő nem is rakatja fel őket a Yamahájára.

KÖVESD A VS SPORTROVATÁT A FACEBOOKON IS!