Nem szerelem, hanem zaklatás

Fotó: Getty Images/iStockphoto / Jens_Lambert_Photography

-

Összesen 10 hónap végrehajtandó fogházbüntetésre ítélte, egyelőre nem jogerősen a bíróság azt a 39 éves szegedi férfit, aki azért zaklatta békéscsabai ismerősét, mert feleségül akarta venni és az elutasítás ellenére reménykedett abban, hogy kapcsolat alakulhat ki közöttük.


A férfi több hónapon keresztül zaklatta a nőt közösségi oldalon, levélben, telefonon és személyesen is.

2015 júniusától kezdődően egy közösségi oldalon próbálta megszerezni a nő telefonszámát, ezért a barátnőinek írogatott. Mivel a számhoz nem jutott hozzá, előbb postán küldözgetett neki leveleket, majd személyesen dobta be írásait a postaládájába. Így sem járt sikerrel, ezért a nő édesapjának a telefonjára küldött üzeneteket és a hölgy háza előtt várakozott. Amikor összetalálkoztak, a nő közölte vele, hogy semmilyen formában nem akar vele kapcsolatba lépni és hagyja őt békén, majd feljelentést tett.

Amikor a zaklatás miatt kihallgatták, G. Csaba elmondta, hogy szerelmes a nőbe, akit feleségül szeretne venni. Mivel az már korábban is feljelentette, ezért tudta, hogy erre semmi esélye nincs. De elmondása szerint ennek ellenére még reménykedett abban, hogy kapcsolat alakulhat ki közöttük, ezért kezdte el újra keresni a nőt.

Kihallgatásán azt állította, hogy sajnálja a történteket és megígérte, hogy abbahagyja a zaklatást.

A Békéscsabai Járásbíróság elrendelte a korábban már kiszabott 6 hónap felfüggesztett fogházbüntetés végrehajtását, az újabb feljelentés kapcsán pedig további 4 hónapra ítélte a férfit.