Letartóztatták, mert iszlamista támadást hazudott

-

Letartóztatta a francia rendőrség azt a férfit, aki azt állította: iszlamista támadás áldozata lett. A nyomozók kitalált bűntett bejelentése miatt vették őrizetbe.


A Restos du Coeur nevű segélyszervezet egyik helyi vezetője még a múlt pénteken hívta fel a rendőrséget, azt állítva: két iszlamista támadó megsebesítette Párizs Montreuil nevű elővárosában.

Mint korábban lapunk is megírta: a hasán és a kulcscsontján megsérült férfi elmondása szerint a munkahelyén rátámadt egy férfi és egy nő. A férfi baltával akarta megütni, de sikerült kitérnie az ütés elől, viszont a nő többször megszúrta egy késsel. A mese szerint mindketten "Allah akbar!" felkiáltással estek neki a férfinak.

A rendőrség először szándékos emberölési kísérlet gyanújával indított eljárást, de az iszlamista támadásra utaló jeleket már akkor is óvatosan kezelte, és arra hívta fel a figyelmet, hogy előbb ki kell vizsgálni a támadók pszichológiai állapotát és viszonyukat az áldozatukkal. Azonban szemtanúk hiányában a nyomozók gyorsan arra kezdtek gyanakodni, hogy a férfi csak kitalálta, hogy megtámadták.