Letartóztattak egy fiút, mert egy órával ment az iskolába

-

Azt hitték, a 14 éves fiú bombát vitt be magával.


Egy texasi fiú, a 14 éves Ahmed Mohamed az otthon készített óráját bevitte az iskolájába, hogy megmutassa a tanárának. Az órát azonban meglátta egy másik tanár, és azt hitte róla, hogy bomba, ezért szólt az iskola biztonsági személyzetének, akik értesítették a rendőrséget – írta a BBC.


A fiú apja azt mondta a történtek után, hogy ez csak azért eshetett meg, mert a fia muszlim származású. Az Amerikai-Iszlám Kapcsolatok Tanácsa is vizsgálja az esetet.

A fiú a Dallas Morning Show-nak azt mondta, nagyon szereti a műszaki dolgokat, és ezért akarta megmutatni a technika tanárának, hogy mire képes. A tanár egyébként megdicsérte a diákot az órája miatt, de azt mondta neki, hogy ne mutassa meg másik tanárnak.A másik tanár akkor szerzett tudomást az drótokkal és digitális kijelzővel felszerelt óráról, amikor a tanítás alatt elkezdett csipogni.

Ahmedet ezután az iskola vezető tanára és négy rendőr hallgatta ki. A fiút – noha mondta, hogy a szerkezet csak egy óra – a rendőrök bilincsben vitték el, és ujjlenyomatot is vettek tőle.


Az esetet Hillary Clinton is elítélte