Letartóztatták az embercsempész magyar kamionost

-

Előzetes letartóztatásba helyezték Csehországban azt a magyar kamionsofőrt és kísérőjét, akik pénteken 76 illegális bevándorlót szállítottak Németországba - közölte Dagmar Brozová cseh rendőrségi szóvivő vasárnap.


Engedély nélküli határátlépés szervezésével és lehetővé tételével vádolják a két embert - mondta a rendőrségi szóvivő. A 76 illegális bevándorlót, köztük 23 gyereket szállító magyar rendszámú teherautót péntek délelőtt tartóztatta fel a cseh rendőrség a D5-ös autópályán Nyugat-Csehországban.

"A bűnügyi rendőrség javaslatot tett az államügyésznek a letartóztatásra. A bíró az államügyész javaslatát vasárnap elfogadta. Az előzetes letartóztatás indoka, hogy a vádlottak ne kerülhessék ki a büntetőeljárást, ne befolyásolhassák a tanúkat és ne folytassák bűncselekményüket" - közölte a rendőrségi szóvivő.

A személyi iratok nélkül utazó illegális bevándorlókat kihallgatásuk és azonosításuk után a Belá pod Bezdezemben található menekülttáborban helyezték el. A rendőrség szerint a menekültek Pakisztánból, Afganisztánból és Szíriából érkeztek.