Leszerelt amerikai veterán lövöldözött a floridai reptéren

Fotó: US Army / Sgt. Michael J. MacLeod / Sgt. Michael J. MacLeod / US Army / Sgt. Michael J. MacLeod / Sgt. Michael J. MacLeod

-

Mentális problémákkal küszködött az öt embert megölő és nyolcat megsebesítő férfi.


Korábban Irakban szolgálatot teljesítő veterán volt az a 26 éves férfi, aki a floridai Fort Lauderdale nemzetközi repülőterén pénteken vaktában lövöldözött, öt embert megölt és nyolcat megsebesített. Az amerikai média azt is kiderítette, hogy mentális problémákkal küszködött, pszichológiai kezelésben is részesült.

A fegyveres elkövetőt őrizetbe vették. A rendőrségi illetékesek nem tudták még megállapítani, hogy milyen indíttatásból követte el tettét a merénylő, így nem lehet még tudni, hogy terrorista vagy más természetű bűncselekményről van-e szó.
A sajtó által felkeresett rokonai elmondták, hogy már Irakból való hazatérése után „sem volt túlságosan jól”, de körülbelül egy hónappal ezelőtt látszott súlyosbodni az elmeállapota, anyja szerint látomások is gyötörték.
A lövöldözés után a floridai repülőtér felfüggesztette működését, a hírtelevíziók onnan sugárzott felvételein az volt látható, hogy több száz ember tartózkodik a kifutópályán. A CNN értesülései szerint sem a floridai repülőteret, sem az Egyesült Államok más légikikötőit nem érte korábban fenyegetés, a támadás váratlan volt.