Leszedték a náci Kuruc.info plakátját a Budaörsi úton

Fotó: Vs.hu/Zagyi Tibor / Vs.hu/Zagyi Tibor

Fotósunk már nem találta a helyén a nyíltan rasszista és antiszemita oldal, a Kuruc.info hirdetését a Budaörsi úton.


Korábban egy Budaörsi úti társasház falán éktelenkedett a Kuruc.info plakátja, csütörtök reggelre viszont már eltávolították. A náci oldal plakátját az Index.hu újságírója, Dezső András szúrta ki, aki kérdést tett fel az üggyel kapcsolatban a reklámfelület tulajdonosaként feltüntetett közterületi cégnek, a Hungaroplakátnak. Levelét valaki továbbított a Kuruc.infonak is, az azonban még nem derült ki, hogy erről ki tehet. A Hungaroplakát a 444.hu-nak azt állította, ők az újságíró kérdéseit a plakáthelyet bérlő ügynökségnek továbbították. A Kuruc.infóra feltöltötték Dezső András elérhetőségeit, ami után ismeretlenek kezdték el zaklatni telefonon. A Kreatív Online-nak nyilatkozó Gátai Péter, a Hungaroplakát vezetője azt állította, engedélyt kértek az ügynökségtől, hogy kiadhassák nevét, de egyelőre nem kaptak erre választ, így nem mondta el, melyik cégről van szó. A Cink szerint pedig Dezső András feljelenést tesz az ügyben.  


Deutsch Tamás megint ugrálna

Töketlennek nevezte az ügyészséget a Facebookon Deutsch Tamás, aki 72 órás ultimátumot a vádhatóságnak a Kuruc.info felszámolására. Az ügyészség szóvivője durva kirohanásnak minősítette a képviselő szavait. Az európai parlamenti képviselő ugróiskola-rajzolással, illetve az ezzel való fenyegetőzéssel szokta kifejezni elégedetlenségét a rosszul működő állami intézményekkel kapcsolatban, annak ellenére, hogy ezek függetlensége a 2010-es kormányváltás óta jelentősen sérült. Deutsch Tamás legutóbb 2011-ben adta elő rajzoló performanszát az MTI székháza előtt, azok után, hogy a közszolgálati csatornák híradóiban kitakarták egy tudósításban Lomnici Zoltánt, a Legfelsőbb Bíróság korábbi elnökét.

„Zavartalanul élik egy náci hírportál dolgos hétköznapjait. Munkaidőn túl pedig szorgalmasan újságírókat illetve általuk zsidónak, cigánynak, buzinak, stb. minősített embereket fenyegetnek, szóval kedvenc szabadidős náci szenvedélyüknek hódolnak” – olvasható Deutsch Tamás bejegyzésében.

A „náci szenny(hon)lap” működése törvénytelen, a létezése nettó gyalázat – írta Deutsch Tamás. – „A magyar ügyészség a kétségbeejtő tehetetlenkedésével – évek óta képtelenek kideríteni, kik csinálják ezt a szart – nemes egyszerűséggel szembe köpi Magyarország Alaptörvényét és további, legkevesebb féltucat sarkalatos és más törvényét. A magyar ügyészség nem a jóakaratú emberek, hanem a náci szenny(hon)lap oldalán áll.”