Leszakadt egy emelet a Telekom épülő székházánál

Fotó: AFP / FRANK RUMPENHORST / AFP / FRANK RUMPENHORST

-

Nyolcvan köbméternyi betonnal a tetején beszakadt egy zárófödém a Groupama Aréna melletti beruházáson. Egy embernek megsérült a térde.


Baleset történt a Telekom székház építése közben a Groupama Arénánál, átszakadt egy 80 köbméternyi betonnal terhelt zárófödém – írja az atv.hu. A lap egyik forrása szerint a balesetben 3 emelet összeszakadt, ezt azonban a kivitelező tagadja.

A Wing Zrt., a székház fejlesztője megerősítette, hogy baleset történt az építkezésen, a kivitelező Market építő Zrt. pedig közleményében azt írta, hogy „a Telekom Székház építkezésen betonozás közben, egy anyaghiba miatt megsérült az egyik födémzsaluzat, melynek okát jelenleg is körültekintően vizsgálják szakembereink. Pillanatnyilag a kárfelmérés- és annak elhárítása folyik.”


Ellenőrzik

A közlemény szerint egy munkás könnyebb térdsérülést szenvedett, állapota nem súlyos, ám elővigyázatosságból kórházba szállították. A Market szigorúan ellenőrzi a további zsaluszerkezeteket.

A cég szerint nem igaz, hogy az épület 3 emelete is megsérült volna. Szakembereik az első egyeztetések alapján jelentősen alacsonyabb mértékű rongálódást jelentettek.

Az új Telekom székház építése 2016 tavaszán kezdődött a Könyves Kálmán körút és az Üllői út sarkán, a Fradi stadion szomszédjában. A munkálatok várhatóan 2018 második felében fejeződnek be.