Lesz visszavágója minden idők legtöbb pénzt hozó bokszmeccsének?

Fotó: Getty Images / Jamie Squire

-

HÁTTÉR

Noha szombati sikere után Floyd Mayweather még úgy nyilatkozott, hogy szeptemberben lép utoljára kötelek közé, néhány nappal később már azt közölte, hogy jövőre hajlandó újra összecsapni a most legyőzött Manny Pacquiaóval.


A vasárnap hajnali, váltósúlyú összecsapáson könnyed győzelmet arató amerikai sztár kedden azt az üzenetet küldte az ESPN csatorna egyik újságírójának, hogy Fülöp-szigeteki riválisának vállműtétje után egy éven belül ismét bokszolhatnak.

A veretlen Mayweather (48 mérkőzés, 48 győzelem) három napja váratlanul simán nyert, miután Pacquiao teljesítménye messze elmaradt a várakozásoktól. A meccs után nem sokkal aztán „Pacman” elárulta, hogy komoly vállsérüléssel lépett ringbe, és azóta kiderült, hogy elszakadt a rotátorköpeny a jobb vállában, amit meg kell műteni. Így minimum kilenc hónap kihagyás vár rá.

Mayweather először kissé ingerülten reagált riválisa nyilatkozatára, mert szerinte tiszteletlenség sérülésre fogni a vereséget. Megemlítette, hogy neki is fájt mind a két keze, mégsem panaszkodott. Kedden azonban úgy tűnik, „megenyhült”, és azt üzente, hogy vállalja a visszavágót.Börtön is lehet a vége

Pacquiao sérülésének a műtét és a hosszú kihagyás mellett vélhetően egyéb következményei is lesznek, mivel az illetékes Nevadai Sportbizottság szerint akár eltiltásra is számíthat. A mérlegelés előtt ugyanis jeleznie kellett volna problémáját, ám a nyomtatványon nemmel válaszolt a vállsérülésre vonatkozó kérdésre, a bizottság pedig csak a meccs előtt pár órával értesült a problémáról, ráadásul semmilyen orvosi igazolást nem kapott, így nem is engedélyezte Pacquiaónak, hogy fájdalomcsillapítót használjon. A Mirror azt írja, hogy akár négyéves börtönbüntetés is lehet az ügy vége a Fülöp-szigeteki bokszoló számára.

A pályafutása hatodik vereségét elszenvedő bunyós stábja ezzel szemben azzal érvelt, hogy már a felkészülés alatt is kezelték a sérülést, és az Egyesült Államok Doppingellenes Ügynökségét is tájékoztatták róla, hogy milyen gyógyszereket adtak Pacquiaónak.


A 48. meccsén is veretlen Mayweather sikerével zárult összecsapás minden idők legnagyobb bevételét termelte. Egyelőre nincsenek pontos adatok, ám az már a csata előtt biztos volt, hogy az amerikai minimum 120 millió, ellenfele pedig legalább 80 millió dollárral gazdagodik, s egyes becslések szerint a végösszeg előbbinél 150-180 millió, utóbbinál pedig 100-120 millió dollárt tesz majd ki. A meccs pénzügyeiről infografikák segítségével mi is meséltünk, ezt itt éri el.