Lesz napsütés is a hétvégén

Fotó: MTI/AP / Thibault Camus

-

Szombaton reménykedhet, vasárnap viszont visszatér az eső.


Pénteken eleinte erősen felhős, vagy borult lesz az ég és többfelé várható eső, záporeső (nyugaton és a hegyekben havas eső, hó is előfordulhat). A délelőtti óráktól aztán fokozatosan csökken a felhőzet, megszűnik a csapadék és a nap is előbújhat rövid időszakokra. A kezdetben még erős északi szél délnyugatira fordul és mérséklődik. Reggel 4, délután 10 fok körül alakul a hőmérséklet. Szűnő hidegfronti hatás lesz – jelzi előre a köpönyeg.hu.

Szombaton a nap nagy részében fátyolfelhős lesz az ég, szűrt napsütéssel. Csak estefelé érkeznek csapadékot hozó felhők hazánk térsége fölé, ekkortól szórványosan lehet eső, zápor. A déli szél többfelé megerősödik, nyugaton viharossá is fokozódik. Igazi kora tavaszi időnk lesz 10-15 fokos csúcshőmérséklettel.

Vasárnap sajnos borongós idő lesz. Reggel és este valószínű elsősorban csapadék, napközben szárazabb időre számíthatunk. Nem várható lehűlés, marad a 12-13 fok körüli maximum.

Hétfőn erősen felhős, déltől borult lesz az ég. Eleinte csak elszórtan fordul elő kisebb eső, zápor; délutántól aztán kiadósabb esőzés kezdődhet. 7 és 13 fok közötti értékeket mérhetünk.

Kedden folytatódik a felhős, változékony időjárás. Megszakításokkal többfelé lehet újabb eső. A hőmérséklet egyelőre nem változik.