Lesz magyar-norvég, komoly biztonsági intézkedésekkel

Fotó: MTI / Illyés Tibor

-

Minden egyes szurkoló személyazonosságát megvizsgálják a vasárnap esti Magyarország-Norvégia Európa-bajnoki pótselejtező előtt a biztonsági szolgálat tagjai. Az MLSZ mindenkit arra kér, hogy időben érkezzen meg a Groupama aréna közelébe.


A párizsi terrortámadás árnyékában a megszokottnál szigorúbb biztonsági intézkedésekre kell számítani a vasárnap esti magyar-norvég mérkőzésen – írta a szövetség honlapja. A Groupama Aréna kapui a meghirdetettnél korábban, 18.15 órakor nyitnak ki, a nézők biztonsága érdekében, a beléptetésnél a jegyeket minden esetben összevetik a személyi azonosító okmányokkal (ez a hivatalos okmányok mellett szurkolói kártya is lehet). A meccs 20.45-kor kezdődik majd.


„A fentiek miatt lényegesen megnövekszik a beléptetés ideje, ezért arra kérjük a szurkolókat, érkezzenek időben a stadionhoz – áll az MLSZ.hu-n. Fontos, hogy senki se próbálkozzon más jegyével belépni, mert azokat, akik nem saját névre szóló belépővel próbálnak a stadionba bejutni, a biztonsági személyzet átadja a rendőrségnek.

Javasoljuk, hogy a szigorú ellenőrzések miatt, lehetőség szerint, senki ne vigyen be a lelátóra magával táskát. Felhívjuk a figyelmet, hogy a mérkőzés során, vagy a lefújás után a pályára lépni tilos, ezt a jogszabályok szigorúan büntetik!”


Minden meccset megtartanak

Az európai szövetség, az UEFA hivatalos közleményben fejezte ki együttérzését Franciaország felé a párizsi terrortámadások után, és egyben megerősítette, hogy a következő napokban minden tervezett mérkőzést megrendeznek.


„Az UEFA-t sokkolták és mélyen elszomorították a Párizsban történt tegnap esti tragikus események, ezúton fejezzük ki támogatásunkat és szolidaritásunkat Franciaország és a szörnyű cselekményben érintettek felé” - áll az európai szövetség kommünikéjében.

Az UEFA versenyrendszerében megrendezett mérkőzések egyperces néma megemlékezéssel kezdődnek, a játékosok gyászszalaggal a karjukon lépnek pályára. A magyar kormány vasárnapra nemzeti gyásznapot rendelt el, a Groupama Arénában ennek megfelelő körülmények között várják a szurkolókat a pótselejtezőre.

A Magyarország-Norvégia Eb-pótselejtező előtti gyászszünettel a párizsi áldozatok mellett a napokban tragikusan fiatalon elhunyt válogatott kapusra, Fülöp Mártonra, valamint az Aranycsapat keretének tagjára, Várhidi Pálra is emlékeznek.


A párizsi terrortámadásról ide kattintva találja meg összes eddigi cikkünket.