Lesz aranyérmes birkózónk Rióban, ha elérik a felét, mint az edzőik

-

Majoros István, az athéni olimpia bajnoka is segíti majd a szöuli aranyérmes Sike András szövetségi kapitányi munkáját a kötöttfogású birkózó-válogatottnál.


„A szövetségi vezetés megkeresett, egyeztettünk, és én igent mondtam, elvégre ki képes félvállról venni egy ilyen felkérést” – mondta a magyar szövetség Facebook-oldalán a 2004-es olimpián 55 kilogrammban győztes Majoros. Az edző jól ismeri a válogatott tagjait, akikkel „kifogástalan” a viszonya, csakúgy, mint a szövetségi kapitánnyal.

Majoros Sike Andrással egyeztetve taktikai tanácsokat ad majd a sportolóknak, a szőnyegen mutatott produkcióikkal kapcsolatban kell észrevételekkel előállnia.

Emellett a fogyasztásról szerzett tapasztalatait is megoszthatja majd Lőrincz Tamásékkal, ugyanis a 41 éves Majoros az egyik legnagyobb fogyasztónak számított a maga idejében.

„Tény, a csúcsfogyasztásom 13 kiló volt. Emlékszem, csak fokozatosan tértem vissza az élők világába egy ekkora, az emberi szervezet ellen elkövetett erőszak után” – tette hozzá a magyar birkózósport eddigi utolsó olimpiai bajnoka.