Lesz, ahol hétvégén már fűteni is kell

Fotó: EPA / VU HONG

-

Bár a hét közepén még napos és meleg idő várható, a hét végére utol ér minket az ősz: esőre és hidegre kell számítani a köpönyeg.hu előrejelzése szerint.


Szerda

Változóan felhős időre számíthatunk többórás napsütéssel. Erősen felhős tájak főleg az északkeleti, északi országrészben lehetnek, itt záporok is kialakulnak. Késő délutántól egyre többfelé megerősödik, néhol viharossá fokozódik az ÉNy-i szél. Reggel általában 7 és 14 fok között alakul a hőmérséklet. Délután 24-25 fok köré melegszik a levegő. Délutántól erősödő hidegfronti hatásra készülhetünk.


Csütörtök

Gyakran lesz erősen felhős az ég. A nap első felében nyugaton, délutántól kelet felől egyre többfelé várható eső, záporeső. Az ÉNy-i szél erős, a Dunántúlon viharos lesz. A derűsebb tájakon még 24-26, máshol már csak 17-23 fok között alakul a csúcsérték.


Péntek és hétvége

Mind a három napon sok felhő lesz, és mindennap több helyen várható eső, zápor, zivatar. Főleg szombaton kiadós mennyiségű (néhol akár 20-30 mm) eső eshet. Az időszakban végig erős, nyugaton és a középső tájakon viharos lesz az ÉNy-i szél.Gyengül a nappali felmelegedés, a maximumok már csak 15 és 20 fok között alakulhatnak, sőt a tartósan esős tájon 15 fok alatti értékeket mérhetünk. Várhatóan több helyen be kell majd fűteni!


Jövő hét

Hűvös, igazi őszi időre van kilátás párás, ködös reggelekkel, derengő nappalokkal.