Lesújtó eredménye lett a farsangi maszkok vizsgálatának

Fotó: Europress/Getty Images/Sasha / Europress/Getty Images/Sasha

-

A gyermekek esetében az égésveszély különösen nagy kockázattal jár, ezért vizsgálta a fogyasztóvédelem a kiskereskedelemben kapható farsangi termékeket.


A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) által vizsgált farsangi kiegészítők fele nem felelt meg a követelményeknek – írja a Magyar Idők.

Az alkalmi maszkok és jelmezek jellemzően nem túl tartósak, főként műanyagból, illetve műszálas anyagokból készülnek, amelyek az ilyen termékekből gyakran kimaradó, úgynevezett égésgátló adalék nélkül jól égnek – figyelmeztetnek a fogyasztóvédők.

A cikk szerint a gyermekek esetében az égésveszély különösen nagy kockázattal jár, ezért vonta vizsgálat alá az NFH a kiskereskedelemben kapható farsangi termékeket. Az eredmény – mint fogalmaztak – „lesújtó lett”: a laboratóriumukban tesztelt harminc termék fele nem felelt meg a szabványok által támasztott követelményeknek. Ezeket a termékeket ki is vonták a forgalomból.

Ezzel együtt a farsangi szezonban további szúrópróbaszerű ellenőrzéseket tart az NFH, de a szülői felelősségre is felhívták a figyelmet – olvasható a lapban.