Lenyomta a Cavs a Spurst az NBA-ben

Fotó: Getty Images / Kevin C. Cox

-

HÁTTÉR

Kyrie Irving fantasztikus játékának köszönhetően nyert a Cavaliers Cleveland a címvédő San Antonio Spurs otthonában az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság (NBA) legutóbbi játéknapján.


A vendégek sztárja karriercsúcsot – és szezonbeli NBA-rekordot – jelentő 57 ponttal járult hozzá csapata sikeréhez, ráadásul az utolsó egy percben kilenc pontot szerzett, kiharcolva ezzel a ráadást. Az irányító 31 másodperccel a rendes játékidő vége előtt Danny Green szorításában dobott egy hárompontost, ezzel 110-107-re zárkózott fel csapata, majd miután a hazaiaktól Kawhi Leonard – az előző idény nagydöntőjének legértékesebb játékosa (MVP) – mind a két büntetőjét elrontotta, 4.3 másodperccel a dudaszó előtt Irving egy újabb triplát szerzett.

Az ihletett formában játszó kosaras a ráadásban is oroszlánrészt vállalt a sikerből, ugyanis 11 pontot szerzett. Összességében 32 mezőnykísérletéből 20 volt sikeres, a hárompontos vonalon kívülről mind a hétszer betalált, valamint 10 büntetőjét sem hibázta el. Az NBA mostani szezonjának eddigi rekordját is Irving tartotta, január 28-án a Portland ellen 55 pontig jutott. Egy szezonon belül a klub történetében eddig csak csapattársának, LeBron Jamesnek sikerült egynél többször félszáz pont fölé jutnia. James egyébként szintén kiválóan játszott, 31 pontot szerzett az AT&T Centerben, ahol először lépett parkettre, amióta az előző szezon nagydöntőjében, még a Miami Heat játékosaként elbukott.Eredmények:

  • Indiana Pacers–Milwaukee Bucks 109-103 – hosszabbítás után
  • Washington Wizards–Memphis Grizzlies 107-87
  • Utah Jazz–Houston Rockets 109-91
  • San Antonio Spurs–Cleveland Cavaliers 125-128 – hosszabbítás után
  • Los Angeles Lakers–New York Knicks 94-101