Lenyelve csempészett kokainkapszulákat a körúton elkapott férfi

Forrás: InterCom

-

Egy venezuelai és egy nigériai állampolgár csempészett Budapestre 8 millió forint értékű kokaint. Egyikőjük a fóliázott kapszulákba csomagolt drogot a testében rejtette el. Március 29-én kapták el őket a Szent István körúton.


A Budapesti Rendőr-főkapitányság Felderítő Főosztálya nyomozást folytat egy 27 éves venezuelai és egy 32 éves nigériai állampolgár ellen 250 gramm kábítószer kereskedelmének megalapozott gyanúja miatt – írja a police.hu.


Vélhetően a nigériai állampolgár szervezte meg a továbbértékesítésre szánt kokain Budapestre történő behozatalát, de a piszkos munkát társára bízta, aki legalább 11 darab, egyenként 10 grammos befóliázott kokainkapszulát nyelt le. Ezeket március 26-án São Paulóból Dubaiba, onnan március 27-én pedig Budapestre utazva csempészte át a testében.

A rendőrök a két elkövetőt március 29-én 21 óra 40 perckor kapták el a Szent István körúton, majd előállították és gyanúsítottként hallgatták ki őket. A nigériai férfi ruházatának átvizsgálásakor 8 darab, összesen 84 gramm kokainkapszulát találtak és foglaltak le, majd a XIII. kerületi, Pannónia utcai lakásán tartott házkutatáskor megtalálták a venezuelai férfi bőröndjét is. A táskában további nejlontasakokban összesen 47 gramm világosbarna színű, kristályos, kábítószergyanús anyagot, fehér, ragacsos, kábítószergyanús anyagot és áttetsző zselészerű, kábítószergyanús anyagot találtak.
A venezuelai férfit előállítását követően kórházba szállították, testéből további 3 darab kokainkapszula került elő. A lefoglalt kokain értéke körülbelül 8 millió forint.

A két férfi előzetesben van.