Lenyelette élettársával a pénzt, ha az túl keveset keresett az utcán

-

A férfihoz és társaihoz ráadásul egy 82 éves idős nő kirablása is kötődik.


Vádat emeltek három férfi ellen, akik 2014 őszén csuklyában támadtak egy 82 éves vecsési asszonyra, majd elvették tőle az értékeit - közölte a Pest Megyei Főügyészség szóvivője pénteken az MTI-vel. Gyugyi Csilla tájékoztatása szerint a három férfi egy novemberi hajnalon azzal a kitalált történettel kért bebocsátást az egyedül élő asszonyhoz, hogy a szomszéd állítása szerint egy rabló jár a környéken, és valószínűleg az idős nő lakásában bújt meg. Miután az asszony beengedte a csuklyát és kesztyűt viselő férfiakat, azok a hálószobába tuszkolták, az ágyra lökték, közben pénzt követeltek tőle. Végül átkutatták a házat, megtalálták a nő félretett pénzét, amit magukhoz vettek.

A sértett nyakából letépték a nyakláncát, majd megfenyegették, így az asszony félelmében átadta a fülbevalóját és a gyűrűjét is.


Nem ez az egyetlen

Az egyik támadó élettársa prostituáltként dolgozott Üllő és Ócsa térségében, valamint Budapesten; az így keresett pénzét a férfi naponta elvette tőle. Ha nem volt megelégedve a keresménnyel, megverte a nőt, volt olyan eset is, amikor a csekélynek talált készpénzt lenyelette vele.

A Monori Járási Ügyészség csoportosan, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás és kerítés miatt emelt vádat a három férfi ellen, fegyházbüntetés kiszabását indítványozva. Mindhárom vádlott előzetes letartóztatásban van.