Lengyel élcsapathoz igazolt Gyurcsó Ádám

Fotó: MTI

-

Gyurcsó Ádám a lengyel bajnokságban negyedik helyén álló Pogon Szczecin labdarúgócsapatában folytatja pályafutását. A magyar bajnoki címvédő Videotontól távozó 24 éves, 12-szeres válogatott szélső - az F-Group menedzseriroda keddi tájékoztatása szerint - három és féléves szerződést írt alá.


„A lengyel bajnokság tökéletes liga arra, hogy elkezdjem a légióskodást, fejlődjek, ugyanakkor esélyem van rendszeres játéklehetőséghez jutni, ami ugyebár elengedhetetlen ahhoz, hogy ott legyek az Eb-re készülő válogatott keretben – kezdte Gyurcsó. – Az elmúlt időben az is kiderült, hogy magyar futballisták is képesek meghatározó játékosai lenni egy-egy lengyel együttesnek, hiszen Niko, Guzmics Ricsi, vagy éppen a Lech magyarjai húzóemberek. Tökéletes korban vagyok, szerintem jó időben váltok, van mögöttem jó néhány NB I-es tétmeccs és nemzetközi találkozókon és válogatott összecsapásokon is edződhettem, szóval remélem, hogy megértem erre a kihívásra. A Pogon szakvezetése éreztette velem, hogy akar, hogy számít rám, ez pedig önbizalmat ad.”


Gyurcsó szerint megérett a légióskodásra


Maciej Stolarczyk, a klub sportigazgatója a csapat honlapjának elmondta, hogy Gyurcsó személyében egy mindkét lábával veszélyes szélsőt sikerült megszerezniük, és nagy lehetőséget látnak a futballistában. Filipovics Vladan menedzser jelezte, a Szczecin ebben az idényben a nemzetközi kupaszereplést célozza meg, a következő szezonban pedig nem titkoltan bajnoki címre hajt.