Lemondták a nászútjukat, csak hogy láthassák Banksy lidércnyomását

-

Óriási sikere van a Banksy-féle anti-Disneylandnek. Kígyózó sorok állnak a bejárat előtt, pár nappal ezelőtt pedig lefagyott a Dismaland nevű kiállítás weboldala is, annyian akartak egyszerre jegyet venni a honlapon. Most pedig kiderült, hogy egy házaspár inkább lemondta kubai nászútját, semhogy kihagyja az év kiállítását.


Simon Christie-Irwin és felesége, Rachel szombaton indultak volna Kubába, hogy három mézes hetet töltsenek a napsütötte tengerparton. De amikor kiderült, hogy megnyílt a rejtőzködő és világhíres street art művész nagyszabású kiállítása, a lidércnyomásos, depresszív és felkavaró Dismaland, abban a pillanatban el is felejtették a nászutat, és indultak Dismalandbe. A döntést azért kellett gyorsan meghozniuk, mert a kiállítás csak öt hétig látható az angliai Weston-super-Mare nevű tengerparti városban, ezért most vagy soha alapon dobták el a repjegyeket.


Simon és Rachel felvették az esküvői ruhájukat, és abban mentek el a kiállításra.Egyébként órákat kell várni, hogy a kiállításra bejusson az ember, és már előző héten lefagyott a honlapja, mert a szervezők nem voltak felkészülve arra a tömegre, amely megrohamozta a weblapot az online jegyvásárlás végett.

Sokan azt hitték, hogy ez is csak egy blöff Banksytől, és a honlap sem igazi, Banksy szóvivője azonban kedden közölte, hogy nincs itt semmiféle átverés, újra lehet venni jegyeket a honlapon.A Dismaland igazából egy komplex képzőművészeti alkotás, amelyen Banksyn kívül még 50 másik művész dolgozott. A projekt ezerszer viccesebb, de nyomasztóbb is, mint egy egyszerű szellemkastély bármelyik vidámparkban, ráadásul nem csak gyerekeknek szól. A Banksytől megszokott éles társadalomkritika itt is jelen van; látunk mocsárba ragadt rozsdás rabszállító autót, telegraffitizett embriót, de menekültekkel teli szürke csónakokat is.