Lemondta európai turnéját a Roxette

Fotó: DPA / HENNING KAISER

-

Marie Fredrikssonnak azt tanácsolta az orvosa, hogy ne fogjon bele a június 3-án induló európai turnéba. Fredriksson szavaiból az derül ki, hogy valószínűleg soha többet nem indul koncertkörútra a Roxette – írja a thelocal.se.


Hétfőn jelentették be, hogy a június 3-án Svájcban induló, a Roxette fennállásának 30. évfordulóját ünneplő európai turnéját lemondja a zenekar. A svéd duó többek között Németországban, Oroszországban és az Egyesült Királyságban lépett volna fel. A turné törlését a sajtóközleményükben Marie Fredriksson egészségügyi állapotával indokolták, az orvosa tanácsolta azt az énekesnőnek, hogy ne csinálja végig a nyári körutat.


Marie Fredrikssonnál nyolc évvel ezelőtt állapítottak meg agydaganatot, 2010-ben azonban újra összeállt Per Gessle-lel, a duó másik tagjával. Nagyon úgy néz ki azonban, hogy nem is lesz már másik alkalom egy újabb Roxette-turné megszervezésére, Fredriksson ugyanis a rajongóinak a következőket mondta: „Sajnos, a turnézó napjaim véget értek, és meg akarom ragadni a lehetőséget, hogy köszönetet mondjak a csodálatos rajongóinknak, akik velünk tartottak ezen a hosszú és kanyargós úton.”

Hozzátette azt is, hogy fantasztikus 30 év van a hátuk mögött. „Nem érzek semmit csak örömöt és boldogságot, ha visszatekintek a Roxette világ körüli turnéira. Minden show és emlék az elmúlt évekből örökre hatalmas része lesz az életemnek” – mondta az 57 éves énekesnő.


A nyolcvanas években alakult svéd zenekar 557 koncertet és 75 millió eladott albumot tud maga mögött, és négyszer szerepeltek az amerikai Billboard toplistájának első helyén.


Bár a turnét törölték, a következő Roxette-album biztosan meg fog jelenni nyár elején, a Good Karmát más most meg lehet rendelni.