Lemondott esküvője miatt gyűjtött pénzt a charlestoni gyilkos nővére

Fotó: MTI/EPA/Pool/The Post and Courie / Grace Beahm

-

Amber Roof aztán leállította a közösségi pénzgyűjtőoldalon a kampányát, valószínűleg a heves kritikák miatt.


Lemondta esküvőjét Amber Roof öccse, Dylann Roof miatt, miután kilenc embert ölt meg, mikor megtámadott egy feketék által látogatott charlestoni templomot. A nő azt mondta azért, mert az esküvőjét „egy ember tette mocskolta be”.


Az esküvő június 21-én lett volna, négy nappal a tragédia után.

A pár a pénzgyűjtő oldalon azt írta, az „életünk örökre megváltozott” az eset után, és hozzátették, a média visszaélt a magánéletükkel, amikor közzétették az esküvőjük részleteit. Azért törölték el az esküvő időpontját, hogy „megvédjük a családunkat, és gyászoljuk azokat, akik elvesztették az életüket”.

Ezután indították el az egyik közösségi pénzgyűjtő oldalon a kampányukat, hogy ezzel fedezzék az esküvő költségeit, fizessék ki a számlákat, és ebből mentek volna el álmaik nászútjára is. Az összeg tíz százalékát pedig a charlestoni templomnak adták volna.Végül aztán mégsem

Mielőtt csütörtök délelőtt leállították volna az adománygyűjtésüket, 1600 dollár jött össze a kívánt 5000 dollárból. A közösségi pénzgyűjtő oldal, a GoFundMe a BBC-nek azt mondta, az pénzgyűjtést nem ők szüntették be, hanem a felhasználó.

Egy adakozó azt írta a gyűjtéshez: „Nem tudom, min mehetsz keresztül. Nekem is van egy önző bátyám, aki tette már tönkre pár különleges napomat.”

Azonban a Twitteren többen is kritizálták a gyűjtést, az egyik felhasználó például ezzel: „Ha a charlestoniaknak van megtakarított pénze, akkor azt nem neked kell megkapni”.

Dylann Roof ügye most a bíróság előtt van, kilenc ember gyilkossága és jogtalan fegyvertartás miatt. A dél-karolinai kormányzó, Nikki Haley szerint halálbüntetést kell kapnia a 21 éves férfinak.