Lemondott a Twitter-vezér

Fotó: AFP / EMMANUEL DUNAND

-

Miután tavaly leváltotta a vezetőség nagy részét, Dick Costolo lemond a Twitter vezérigazgatói posztjáról. A döntést csütörtökön jelentette be.


Júliustól Jack Dorsey, a Twitter társalapítója és korábbi vezérigazgatója veszi át a 302 millió aktív felhasználóval rendelkező vállalat irányítását, amíg nem találják meg Costolo végleges utódját - írja a New York Times.Dick Costolo öt évig állt a Twitter élén, ám az utóbbi időben folyamatos támadások érték a cég lassú növekedése és a termék csökkenő vonzereje miatt. Costolo valószínűleg belefáradt a küzdelembe, és már januárban arról beszélt a barátainak, hogy otthagyja a Twittert. Társai akkor még rá tudták beszélni, hogy távozása előtt építsen ki egy erős vezérkart, melynek átadhatja a népszerű közösségi oldal irányítását.

Costolo most úgy érzi, sikerült egy olyan igazgatói csapatot összehoznia, amelyre nyugodt szívvel rábízhatja a Twitter jövőjét. Dorsey szerint az új vezérigazgatóval nem fog más irányt venni a vállalat: „Ragyogó stratégiánk van, kiváló csapatunk és remek irányba haladunk” – mondta egy interjúban.