Lemondott a magyarokkal egy csoportban játszó görögök kapitánya

-


Mindössze két mérkőzés után távozott posztjáról Sergio Markarián, a magyarokkal azonos Európa-bajnoki selejtezőcsoportban szereplő görög labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.


A 70 éves uruguayi szakember kedden egy közleményben kért elnézést a gyenge eredmények miatt, s egyúttal jelezte, nem folytatja tovább a munkát.

Markarián – akit Mágusnak (El Mago) becéznek – februárban Claudio Ranieritől vette át a görög válogatott irányítását. Az olasz tréner azt követően távozott, hogy a gárda novemberben óriási meglepetésre hazai pályán kikapott a Feröer-szigetek csapatától.

Uruguayi utódja a magyarok ellen, a Groupama Arénában elért gól nélküli döntetlennel mutatkozott be a görög kispadon, ezt követően azonban az ő irányításával is kikapott a csapat a Feröer-szigetektől.

A görögök hat mérkőzés után mindössze két ponttal sereghajtók a selejtezőcsoportban, amelyet a románok vezetnek az északírek és a magyarok előtt, s már csak matematikai esélyük van arra, hogy elérjék a pótselejtezőt érő harmadik helyet.