Lemondott a Fidesz siófoki frakcióvezetője

-

A Sonline értesülését a helyi TISZK vezetője megerősítette. (A frakcióvezető amúgy egy iskolában dolgozik, ezért tudhat erről a TISZK.) Ez már a harmadik város, ahol állítólag gond van a kormánypárton belül.


A siófoki képviselő-testület hétfői rendkívüli ülésén lett egyértelmű, hogy a képviselőcsoport nem egységes - írta a lap. A cikk szerint a Balaton-parti Kft átvilágításáról szóló vizsgálati jelentés miatt is zavar támadt a frakciótagok között - a siófoki Fidesz-elnök azt javasolta, a témát vegyék le a napirendről -, majd állítólag az is meglepett többeket, kiket nevezzenek ki a Balatoni Hajózási Zrt vezetésébe. A listát a Fidesz korábbi frakcióvezetője, Csorba Ottó ismertette. A lap szerint a szavazások közben távozott az ülésről Szamosi Lóránt, a jelenlegi frakcióvezető.


Siófok polgármestere hivatalosan még nem értesült a döntésről.


Ózdon és Esztergomban is akadtak problémák

Az utcára került belső problémák és személyes ellentétek miatt feloszlatták a Fidesz ózdi szervezetét. Az országgyűlési választást még a Fidesz-KDNP jelöltje nyerte, az önkormányzatit viszont már a jobbikos. Ezt annak tudták be, hogy több problémát nem kezeltek a súlyuknak megfelelően. Hiába volt többségben a pártszövetség a képviselő-testületben, de a frakció megbomlott, ezért oszlatták fel a szervezetet.

Esztergomban azért oszlatták fel az alapszervezetet, mert nem működött harmonikusan; Meggyes Tamás korábbi polgármester és a képviselő-testület tagjai között ugyancsak sok volt a feszültség.