Lemondott a fiát ért támadás miatt Henrik Larsson

-

Lemondott a kiesett Helsingborgnál betöltött vezetőedzői posztjáról a játékosként 106-szoros svéd válogatott labdarúgó, Henrik Larsson.


A 45 éves, játékos-pályafutása során többek között a Celticben, az FC Barcelonában és a Manchester Unitedben is megfordult támadó azok után döntött a távozás mellett, hogy az együttes kiesését jelentő, a Halmstadtól elszenvedett vereséget követően maszkos szurkolók támadták meg őt és fiát, a csapatban csatárként játszó Jordant.


A vasárnapi találkozó után – melyen a Helsingborg vezető gólját éppen Jordan Larsson szerezte – a helyi ultrák nehezen viselték, hogy együttesük a 87. és 90. percben kapott gól következtében kikapott és kiesett. A lefújást követően a drukkerek pályára rohantak, székekkel és zászlókkal dobálták meg a játékosokat, Larssonról pedig letépték a mezt.

Az ötszörös svéd bajnokcsapat hivatalos közleménye szerint a csapatot 2015 januárja óta irányító Larsson közös megegyezéssel, azonnali hatállyal távozott, de a végkielégítéséről lemondott, ezzel is segítve a nehéz anyagi helyzetben lévő klubot.